Followers

11/22/2010

full package ~

No comments:




okeh...

da 4 hari demam...

tp xpegi klinik...

ai xsuke klinik okeh!!!

mkn ubat je kat umh...

dr aku sorang demam, skng da tmbah lagi..2 org adik pon demam...

sorg sakit telinga...

adoi2...

pening pale nk jage mereka2 dgn badan yg xbape sihat ni...

pape pon,ni tanggungjawab aku...

u can do it girl!!!




11/17/2010

tumbangnya sebagai korban ~

1 comment:



alhamdulillah...

kita smpt utk meraikan aidiladha tahun ini...

seribu pengertian buat aku kerana ibu tersayang turut bersama kami...

dan seperti tahun2 sebelum ini,

sambutan aidiladha x bermakne tanpa ibadah korban...

tahun ni ade 2 ekor lembu yg dikorbankan di kawasan rumah aku...

seekor sumbangan pak ngah aku, En. Abdul Kadir Ali,

dan seekor lagi sumbangan saudara aku yg menetap di Johor, Dr Ismail...

daging2 korban tersebut diagihkan kepada mereka yg memerlukan...

semoga kita berkesempatan lagi utk meraikan aidiladha pada tahun2 akn dtg dan semoga aidiladha kali ini memberikan seribu satu pengertian buat kita semua...InsyaAllah..



baru sampai...


lembu ni garang...


lembu menyorok..yg ni pon garang..haha


dr jauh suda..cuak aku..ku berbaju lame..xd bju raya..=(

wif sista n cousin...lembu itu sdg merenung kami..haks~


bersame mereka lagi~


pkck alias & pkck awang berusaha utk tumbangkn lembu


'jgn berani dekat ngn aku'..kata si lembu..haha


akhirnye....


zoom lagi2...


lagi2 zoom...


sesi menumbangkan lembu ke 2..


pkck awang sempat lagi bergayut time2 ni


penonton2 yg begitu teruja melihat lembu...hahaha






















video

11/16/2010

si kecil itu bukan anak ku ~

5 comments:






okeh...

si kecil itu bkn anak aku, tp adik aku...

ku masih bujang trang tang tang lagik..haha

since mak sakit n ayah keje, so aku n adik kne pegi mjlis kat skolah si kecil ni...

smpt gak jmpe cikgu sekolah rendah aku...

cikgu kate, 'eh, awk da besar shakira'...

erk...cikgu,sy da besar,da bole kawen da pon...haha..gatai~~

ok, xd idea da..jom layan pic budak nih...


si kecil (berbaju pink) bersame teman2 pra sekolah


persembahan nasyid


laju je lari..haha


si kecil buah at tersayang~



11/15/2010

saya sayang rumah saya version 2 ~

5 comments:





pic kat umah...sile abaikan barang2 yg bersepah + keadaan yg x terurus...blom kemas lagi cz x de org nk kemas since mak sakit...neway,thnx a lot buat cousin2 yg byk membantu selama aku n adik xd kat umh..tanpa korg,konpem keje2 ari 2 xsiap..



view dr lua rumah...still sama cm dlu,jz tmbah cket2 je kat lua









set sofa baru ganti kerusi kayu lame..kerusi 2 letak kat lua da..


almari tv baru ganti yg lame


set kerusi kat lua letak kt bahagian dlm + almari tv yg lame


laluan ke dapur ~ bilik ak ade kat situ..


meja mkn baru + almari dari depan letak kat blakang





part ni je lame except tingkap 2..

kerusi lame letak kat lua~


new one~


lantai rumah da fully letak tiles...dr ruang tamu,dapur,bilik evan sampai ke lua..cm xbest je cz xminat..haha

11/14/2010

saya sayang rumah saya~

2 comments:





hepi kuasa 100 juta....

haks~

akhirnye berjaya jejak kaki kat umah...

yeay!!!!

almost 2 bulan xbalik umah...

turun je dr kete 1st thing yg aku nmpak lantai kat depan umah...

'wah,da laen'..kate hati kecil aku...haks~

smpi depan pintu umah aku tekejot...

omaigod2..ni rumah aku ke??

smpi tanye soalan bodo kat atuk

'ni rumah sape ni????'..haha




rumah itu bukan rumah yg aku tinggalkan 2 bulan lepas...

laen sgt2...

pape pon..

SAYA SAYANG RUMAH SAYA!!!!




xsempat nak amek pics...sok baru upload pic...=)

11/13/2010

AMPANG PUTERI & MOM ~

No comments:



finally...

at Hospital Ampang Puteri wif my mom...



really miss her...

n i am super duper hepi rite now~

lov u mom...=D




selamat tinggal utm ~

No comments:



sy hepi...yeye

babai utm...

jumpe 30hb okeh...

*lambai2...=)



current location : pagoh (dlm kete)

11/12/2010

less than 24 hour ~

2 comments:


okeh...


sangat2 xsabar...


kurang 24 jam je nk tinggal kan utm...


balik umah...=D


tp, singgah kat uia anta barang2 kat adik...


then insyaAllah, teman mak kat spital sehari b4 balik umh same2....


sgt2 hepi...


lalalala~


counting again ~

2 comments:


da jumaat da~ sok lak sabtu...=)


ade paper construction & project management...



tp, 2 sume da x penting...hahaha


yg paling penting, pas paper aku nk BALIK UMAH!!!!!



yeayyyyy!!!!!!!!!!!!!!!!





umah aku bkn terbakar okeh..fogging jek..=D



miss them damn much...almost 2 bulan da xbalik...=D



11/11/2010

counting ~

2 comments:


okeh...

da masuk ari khamis...

sok jumaat...

luse sabtu...

tulat ahad...

eh,jap...reverse2...

lusa...BALIK UMAH!!!!!

yehaaaaaaaaaaaaaa~



11/10/2010

25 mende yang aku merapu ~

10 comments:

erk...apesal aku tetibe rajin nk wat mnde nih??
aku ni malas sebenarnye..
tp sbb si adik manis ezan tag aku,aku jadik rajin jap..
kate ezan,die tag aku sbb nk bg ak release tensen...
nk final exam katekan..
ezan,sy xsuke exam la..mai la sini ganti tmpt sy jawab exam...plish3..
lau awk ganti,kawen ezan ngn tutttt nt sy bg adiah besar punye..ngeh3...=)

ni die budak ezan...nk ngorat ke korg??uish..xbole2..
nt ade abg tinggi katuk korg ngn parang..muahahaha


ok,jom list kn 25 mnde tuh...


1. name aku shakira abdul aziz..kawan2,sekampung,se'u' sume pgl sha...tp ade 2,3 kerat yg panggil aku kira nagn shaq...adik2 aku pgl ya...korg nk pgl ape pon aku xkesah..tp jgn ira..geli ketiak aku dgr...haha

2. aku ni org pahang..duk kat felda pertama kat malaysia...korg tau felda mane??LURAH BILUT...lau korg xpenah pegi,nt aku kawen korg dtg la eh..aku jmpot awl2 nih..ngeh3...

3. aku ni budak bio time skolah..tp nth pe kejadahnye tibe2 aku amek civil eng time diploma ngn degree..pecah pale otak aku nk blaja..mengom!!!

4. aku nk gemok kan badan aku sbb sume org suke kutuk aku ni kurus sgt...xsuke okeh!!!!

5. penat lak jawab mnde2 camni..sy malas nk menulis byk2...tp pe kejadahnye ak buat ni???adeh...pass!!haha

6. addicted ngn segala menatang yg ade kaitan ngn korea...berukband aku slalu over limit sbb keje mendolod xbehenti2..mtk maaf ayh ku syg..abes kn duet kamu jek byr bil..hehe

7. nk sgt g karambunai...so,sape2 yg rase die bakal jadik laki aku,smpan duet dr skng..aku nk pegi sane okeh!!

8. ramai org slalu kompius yg aku ni org penang...i bkn ank mami okeh...

9. aku suke mekdi...mekciken yg sedap...sape nk blnje??angkat tangan cpt!!

10. aku suke nanges...sbb 2 mak aku ckp aku cengeng..malu!!(tutup muke)..

11. aku memilih???btol ke??ni mak aku yg ckp okeh...mcm ye pon ade..ngeh3

12. aku rindu zaman LI kat JKR...1st time pegi site....1st time duk opis..buat keje + mengulor...budak ezan ni geng mengular aku..sx ngn pah n kak shida...ngeh3

13. da penat stdy da..dr aku tadika smpi skolah rendah,smbung skolah menengah,smbung diploma...pas2 dgree lak...skng aku rase cm nk kawen jek..MAK, SY NAK KAWEN!!!!

14. aku bajet nk kawen umo 25...mean 2 tahun dr skng..tp sape nk jadi calon aku eh???

15. aku suke mkn tomyam...ari2 pegi kedai mintak tomyam campur 1 dik..jgn letak ketam ngn daging ye dik...2 je..time kaseh...muahahaha

16. aku xsuke teh susu, soya, kari ikan, kambing..aku xsuke mkn sayur..tp skng aku tgh blaja nk mkn sayur 2...dlu aku ckp sape mkn sayur cm kambing..da 2,skng ni aku kambing ke???mengom!!!

17. aku suke cakap...lau dpt ckp aku xbehenti punye...aku punye mulut kn..ske at la..hak3...

18. adeh..byk g ke ezan...aku suke cuppies...aku suke buat kek...nt sem dpn aku nk p blaja..nk tmbah ilmu lagik..

19. aku ngn lappy xleh dipisahkn...bgn tio,trus bukak lappy..tido pon kdg2 xtutup lappy..

20. aku fobia nk bawak moto sejak buat aksi stunt smpi masuk longkang 9 tahun yg lepas...=)

21. lau ezan xpenah tgk twilight, aku tgk sume sx..tengah tgu latest nye lak...edward cullen ensem..hihi

22. ezan, sy pon blom dftr jadik pengundi...erk~

23. aku suke bace novel..1 ari bole abes 4,5 bijik novel..brani lawan??haha

24. eh,nk abes da..suke nescafe!!!sgt2 suke okeh~

25. sy penah suke die..die...n die jugak..tp..xd papelah..hahaha

26. okeh,da abes..ngeh3...saje kasi lebih



okeh,malas nk tag bole???sume org dipersilakan jawab mnde ni..amek je..haha


btw,thnx k.mira cz tag gk..=)



11/08/2010

great reminder ~

8 comments:



shakira!!!

pliz dun stdy in front of ur lappy...

envi exam is juz around the corner n lots of thing need to be read + memorize...

so,wake up girl..

shut down ur lappy n open ur note now!!!!!!!!

or u'll regret it later...

susah!!!

No comments:





omaigod..

paper earthquake td sgt2 susah...


xcukup mase...

byk sgt yg dimintak...

dang!!!!

result2...jgn kecewakan aku okeh jz bcoz 1 paper nih...

plizzz....=(

risau2..omaigod~


gambar : pakcik google (bile die kawen ngn makcik aku eh??)



11/07/2010

cicak itu telah....oh,tidak!!!!!!!!!!

4 comments:




ape cicak da buat??

cicak oh cicak...

teruk btol ko...

smlm ko bising2 time aku nk tido...

ari ni lagi teruk ko punye keje!!!

apesal ko pegi berak kat aku punye code IBC2000??

aku nk bawak masuk exam esok...

cmne aku nk gune utk jawab soklan earthquake esok???

da berbau aku pnye code 2...cit!!!!

mengom!!!!


gambar oleh pakcik google






11/06/2010

bulan penuh seksa ~

2 comments:





dup..dap..dup..dap..

time2 ni jantung aku cm da xnormal je...

ni sume final exam pnye pasal la ni...

aku xsuke exam la...warghhhhh

dei..da 2 ape kejadahnye ko g blaja???

xsuke exam apsal ko nk smbung dgree pas diploma dlu??

mengom!!!

jadual exam yg cam haaaaaram...cit!!!


08/11/10 - earthquake and air engineering

10/11/10 - environmental management

13/11/10 - project management and construction

30/11/10 - structural analysis



jom study...

gambar oleh pkcik google


perlu ke last paper 2 tercampak jauh2??ingat umh aku ngn utm ni dekat macam times square ngn lowyat ke???erk..ape kaitan??cit!!!


ubah selera~

1 comment:


arghhhhhhhhhhh.....

tensen2...

buhsan2...

penat da study...

penat da tgk buku...

last2 aku tutup buku n pegi tukar layout blog nih...

haip!!!!xde keje lain ke shakira???

awk 2 nk exam da..

study da abes ke??

da2..pegi smbg study...

byk lagi nk hafal...

ok..chow!!!

11/03/2010

Deepavali ~

2 comments:





deepavali nk dekat da...

juz nk wish hepi deepavali buat 3 org rakan2 sekuliah..(ayt xleh blah)

joe, gloria n shantha,


Wishing you guys a very happy and prosperous deepavali...=)




inilah mereka2 yg bakal smbut deepavali...gmbar dicurik dr FB mereka..muahaha...=)


ni gmbar dr pkcik google...=)

rindu lagi ~

No comments:


almost 2 bulan x balik umh...

so, mean da dkt 2 bulan jugak xjmpe family...

miss them damn much...=(

T____T


me + dad...



me + mom...





2nd sis...cana




3rd sis...diyana




4th sis...mira




5th sis...alya




the youngest one...saibah




erk...npe ade aku lak??mengom...=)



p/s---> aku nga pndg mereka2 di ats sebenarnye..hahaha....n baru prasan,kami sume suke buat iklan colgate..:)

11/02/2010

migraine ~

2 comments:


da dekat seminggu asek sakit kepala...

rasenye kawan baek aku, cik migraine yg chumel 2 saje nk dtg lawat aku kot...

tp kn, cm xkena masa je die nk dtg...

alahai cik migraine, jgn la dtg time2 aku nk exam ni... lau nk dtg pon, tunggu la aku abes final ni dlu...plizzzz...

kang x pasal2 aku xleh nk buat keje, xleh nk jalan bagai...

ko x kesian kat aku ke cik migraine??

tp kan, ape bende migraine ni sebenanrnye??


MIGRAINE


Migraine juga dikenali sebagai hemikrania, perkataan Greek yang membawa maksud sebelah tengkorak. Ia juga dikenali sebagai vascular headache. Sakit kepala yang berlaku berulang, berdenyut-denyut selalunya terjadi sebelah kepala sahaja. Ada juga yang bermula di sebelah
kepala sahaja dan kemudiannya melarat kedua-dua belah kepala. Dalam kes yang teruk, migrain menyebabkan pening , muntah, cirit-birit, pengekalan cecair badan dan sensitif kepada bunyi dan cahaya.

Gejala @ symptom2 migraine

  1. Sakit kepala yang berdenyut-denyut, lazimnya hanya berlaku pada sebelah kepala sahaja. Aku selalu diserang sakit kepala pada belah kiri..kadang2 belah kanan... sakit agak teruk, kadang-kadang terasa sakit di belakang biji mata atau di belakang kepala ataupun di bahagian tengkok. sampai kan aku kena urut sikit2 area kening aku untuk lega kan sakit. Selalunya kesakitan berpanjangan selama 6-48 jam.aku selalu kena berhari2 jugak la...
  2. Rasa mual dan kadang2 2 sampai muntah.
  3. Rasa sejuk, letih dan kebas-kebas kat sesetengah area badan.
  4. berpeluh-peluh
  5. Sensitif terhadap cahaya ataupun bunyi bising. if kena cahaya matahari @ lampu secara direct kat mata mmg time 2 akan rase cam nk pitam la.. Bunyi bising pun boleh sebabkan migraine bertambah teruk.


faktor2 terjadinya migraine

  1. Keturunan
  2. pemakanan - pengambilan makanan yg mengandungi MSG spt ajinamoto, cheese, coklat, alkohol, pengambilan caffein yg berlebihan terutama bagi penggemar kopi @ nescafe macam aku ni...hahaha..dll
  3. hormon - Turun naik hormon estrogen bagi wanita terutama jika paras estrogen yang tidak menentu turun naiknya, mengandung, haid, pil perancang, menopause
  4. cara hidup - Berlaku pertukaran dalam masa tidur dan jaga, terlebih @ terkurang masa tidur, Pemakanan yang tidak teratur, pengambilan ubat
  5. perubahan cuaca, Cuaca terang matahari atau lampu, Bunyi bising yang kuat. Bau yang kuat.
  6. Stress dan tekanan emosi.


tips utk mengurangkan kesakitan dan mencegah migraine

  1. Menghadkan pemakanan dan makan secara teratur.
  2. Pengurangan stress seperti senaman yang kerap dan teratur dan mengamalkan teknik-teknik untuk mengurangkan tegangan badan.
  3. kenakan benda yang sejuk spt beg berisi ais ke tempat yg sakit
  4. dapatkan tidur yg cukup.
  5. Baring di tempat yang gelap dan senyap pada permulaan migrain..yg ni aku selalu buat..
  6. makan ubat spt yg diarahkan doktor
  7. Meminum banyak air agar badan tidak kering terutama jika terdapat muntah-muntah.
  8. last sx, berdoa kpd Allah mohon dikurangkan dan disembuhkan dari sakit ni...InsyaAllah...



gambar : pakcik google




11/01/2010

rindu ~

4 comments:

rindu??

rindu ape??

i miss my mom's kari ayam...=(

n of cos i miss my mom too...haha

smlm call mak...


me : mak, org tau mak sakit skng,tp org rindu sgt nk mkn kari ayam mak...

mak : laaa...yg 2 pulak yg die rindu...

me : btol la mak...smlm kang,org nanges bile duk sembang2 ngn kawan2 org psl makanan..tibe2 teringat kari ayam mak..da lame x makan mak masak..since mak sakit ari 2...last org mkn mak masak kuew teow je..2 pon mak masak utk org time puasa ari 2...

mak : ok, nanti lau balik cuti sem, time mak da sihat sikit, mak masak kan kari ayam 2 ye...

me : waaa...syg mak...time kaseh mak...

n seperti biasa, meleleh lagi air mata ni..bkn air mata sedih,tp sbb hepi sgt2..=)

even sakit, mak xpenah hampakan permintaan ank2 mak...LUV U MOM~