Followers

2/03/2011

Perubatan Syifa' Al-Hidayah


rasenye ramai da tau mak aku kena kanser...kpd yg xtau, bole rujuk sini...
setakat ni mak aku da buat 5 kali rawatan kemoterapi...tinggal 1 sesi je lagi on dis 10th Feb...
selain berubat secara moden, ade jugak yg suggest mak aku berubat cara lain...
tp bukan bomoh2 okeh...

kami bawa mak ke Pusat Perubatan Syifa' Al-Hidayah...


bertempat di Sungai Pusu, Gombak...
btw, mulai 1 Januari 2011, Perubatan Syifa' Al-Hidayah telah bertukar operasi dibawah organisasi baru iaitu,
PUSAT RAWATAN ISLAM AL-HIDAYAH


pusat ini menyediakan perubatan secara Islam...
pusat ni diasaskan oleh Haji Lokman Abdul Hamid...
dan terdapat beberapa org lagi pengamal perubatan ini bersama2 beliau...
salah seorang dari mereka saudara Ashraf Muslim..

Ashraf Muslim mane ye???
beliau Ashraf Muslim same yg menjadi Ustaz Amirul...
kenal x??
dulu beliau macam ni...


tp, alhamdulillah skng beliau macam ni...


perubahan besar beliau menjadi seorang Ashraf Muslim yg baru ini memberi manfaat kepada org Islam...
ilmu yg ade pada beliau digunakan bg membantu mereka2 yg memerlukan...
jutaan terima kasih buat Tuan Haji Lokman kerana membantu Ashraf berubah dan memulakan rawatan ini di sini...



okeh, stop pasal Ashraf, aku nk cite pasal perubatan ni lak...
semalam (02 Feb 2011) kali ke 3 kami bawak mak ke pusat perubatan ni...
1st time pegi, Ashraf yg rawat mak...
2nd time, seorang lagi pengamal perubatan ni (sorry,xtau name) dan dibantu oleh Ashraf...
dan kali ketiga ni masih lagi Ashraf...
antara perbualan dibilik rawatan yg aku ingat...


ashraf : ni kali keberapa ye dtg utk rawatan??dlu dgn sape ye?

aku : ni kali ke 3...yg 1st dgn saudara Ashraf, yg kedua seorang lagi (smbil tunjuk ke arah seorang lagi pengamal perubatan)

ashraf : makcik mcm mane skng??ade ape2 perubahan??

mak : Alhamdulillah, da makin ok...

ashraf : makcik ok, tp sy yg x ok hari ni...

kesian Ashraf, even xsihat (selsema) masih lagi sudi membantu semua yg lain...


hanya seorang saje yg leh teman pesakit semasa rawatan dijalankan...
1st & 2nd time, ayah teman mak...
memandangkan aku nk sgt tgk sendiri mcm mane proses rawatan ni dijalankan, ayah bagi aku teman mak utk kali ke 3 ni...
rawatan yang diberikan adalah menggunakan ayat-ayat al-Quran tanpa sebarang perantaraan mahupun khidmat daripada makhluk halus...
selain rawatan, pesakit dibekalkan dgn surah2 tertentu dalam Al-Quran yg perlu diamalkan...
dan turut dibekalkan air penerang hati...

siyes, 1st time aku ikot pegi pusat ni mase mak buat rawatan kali kedua...mase kami smpi 2 pukul 11.15pm...terlalu ramai org yg menunggu giliran...
giliran mak pon smpi pukul 2am...lame kn???
lame mcm mane pon,semua org sabar menunggu...Alhamdulillah...
kali ni giliran mak yg ke 11...
kami smpi pukul 9.30pm dan mak dpt masuk dlm bilik rawatan pukul 11.15pm...
setiap hari bilangan pesakit yg dtg terlalu ramai...
semakin ramai umat Islam yg akhirnya yakin Al-Quran adalah sebaik2 penawar bagi setiap penyakit...ALHAMDULILLAH

lupe nk ckp..pusat rawatan ni bertempat di kediaman Haji Lokman...



beliau sediakan 1 ruang utk dijadikan bilik rawatan...
kalau dlu bilik rawatan 2 kecik, smlm aku lihat ade perubahan di situ...
bilik rawatan dibesarkan, ruang menunggu even hanya diluar, menjadi lebih selesa...Alhamdulillah...
kalau dlu tiada bayaran dikenakan, hanya sedekah dgn hati yg ikhlas, sekarang bayaran sebanyak RM50 dikenakan...
tp xkesah kan, sbb mereka bersusah payah nk tlg kita kn..
lagi pon bayaran 2 utk ringankan beban mereka memandangkan semua pengamal perubatan ini tidak lagi bekerja sepenuh masa kerana mereka nk tumpukan perhatian dlm perubatan ni...
duit 2 juga diguna utk membantu pengurusan pusat ni...
Sebanyak 20% dari bayaran yuran perkhidmatan ini akan disalurkan kepada tabung dana pembinaan rumah anak yatim Nur Hidayah di Janda Baik...
jadi apalah sangat duit RM50 berbanding pertolongan yg mereka hulurkan...=)
betul x????

TERIMA KASIH KPD HAJI LOKMAN, ASHRAF DAN PENGAMAL2 LAIN KERANA TELAH MEMBANTU IBU SY DAN MEREKA2 YG LAIN...=)

ok la, ni laman web pusat perubatan ni...
KLIK SINI okeh...
ade mcm2 maklumat yg mungkin anda boleh gunakan...

dan KLIK SINI JUGA utk keratan kosmo tentang perubahan Ashraf Muslim dan info pusat perubatan ni...=)

lepas ni, InsyaAllah, temu janji seterusnya pada 22 Mac 2011..pukul 3pm..
sayangnya, aku xdapat teman mak sbb aku akan berada di kampus masa ni...
tp pape pon, doa aku InsyaAllah, akan sentiasa mengiringi mak...


SEHEBAT-HEBAT PENAWAR SETIAP PENYAKIT ADALAH AL-QURAN...=)


tontoni slot SYIFA' dalam rancangan NASI LEMAK KOPI O di TV9 pada setiap hari jumaat yg dihostkan oleh Tuan Haji Lokman bersama Saudara Ashraf Muslim...

sumber gambar : galeri Tn. Haji Lokman, Kosmo Online, Google

03 Feb 2011~

15 comments:

Hafiez said...

Semoga mak sha cepat sembuh..

sayasukamerapu said...

semoga mak awak cpt sembuh ya. Amina . nice entry. saya suka baca yang ini.

shakira..=) said...

apis : hope cm2 la..thnx

sayasukamerapu : amin..neway,thnx

Ratu Sulaman said...

ye, moga mak sha cepat sembuh juga, amin.. :D

shakira..=) said...

amin...=)

Amyna said...

Alhamdulillah... Moga mak sha cepat2 sembuh.. next app jangan lupa ya.. :-)

azzey said...

Adik saya pon baru je last week pegi sana. first time. my mum pon ikut skali. Asyraf yag rawat dia. My sista dgn Hj Lokman...:)

shakira..=) said...

amyna : insyaAllah,xlupe..=)

azzey : 2 la..skng ni ade 3 org yg merawat termasuk Hj Lokman ngn Ashraf..

mardhia yusof said...

hope she'll get well soon.
ahsraf muslim??
aku baru tau..
wuwuwu..
ketinggalan kereta api btul aku.

mardhia yusof said...

hope she'll get well soon.
ahsraf muslim??
aku baru tau..
wuwuwu..
ketinggalan kereta api btul aku.

shakira..=) said...

insyaAllah mar...tq dear..=)

CGG said...

cgg pnh ke darul syifa:)

bagus..
alhamdulillah da pulih

shakira..=) said...

2 la CGG..setiap pnyakit ade ubatnye..Al-Quran penawar die..jnji kite berusaha...=)

EZAN IDMA said...

tq info yg sgt berguna dan tahniah asyraf dah berubah. semoga saya juga ikot jejak nya.amin :)

shakira..=) said...

btol 2 ezan...ezan pon da berubah skng kn...lau dlu akk suke tgk ezan, tp ngn perubahan ezan skng, lagi2 akk suke tgk...keep it up..=)