Followers

2/12/2012

kawen...kawen...dan kawen...

sebulan lebih da aku ambik mase nak hapdet enche blog ni...

siyes, mmg aku agak bz skng ni...

keje kat ofis, keje sampingan yg xbape nak berfaedah, tido...haha

balik keje da penat plus internet pon xde, setakat internet kat phone mmg cam haremmm je...

ni pon rembat berukben adik, dpt la menghapdet balik buat mase yg xtau bape lame...

tahun ni byk sgt kenduri kendara dan yg seumpamanye...

1) tahun ni start ngn majlis tanda nuar ka ngn jiran blakang umh aku..tahniah buat anda berdua ye..kawen, insyaAllah tgh tahun ni jugak...=)

2) majlis kawen sepupu aku, yati..akhirnye, geng salah sorg ahli geng umur same da tamatkan zaman bujang...tahniah buat yati dan suami yang da melangsungkan hari bahagia mereka pada tanggal 20 & 21 Januari 2012..



3) tarikh yg same gak kawan baik aku pon kawen fizri & wife, kak dayah...tp xdpt pegi cz nun jauh di utara..tunggu majlis kat umh fizri bulan 4 ni baru la leh pegi...



4) majlis tunang kawan baik aku, adib dan cik tunang, nafisah on 5th february 2012...


5) majlis kawen abg sedara aku jugak, hafiz ka & wife kak abby...perkenalan yg bukan sekejap...lebih 6 tahun..akhirnye diijabkabulkan pada tanggal 11 Feb 2012..




6) majlis kawen geng same umur yg sorg lagi, Liza & pasangan pada 18 Februari 2012..oh ya, Liza ni adik kepada abg2 sedara aku yg disebut kat no 1 & 3 tu...bapak dorg dapat 3 menantu tahun ni..tarikh ni jugak majlis sambut menantu abg die, hafiz ka & wife, kak abby...

7) Bulan 3 start dgn wedding ofismate aku, yg juga tukang ajar aku pape yg aku xpaham kat ofis tu.. kak UC...tahniah awal2 ye kak..

8) then, di susuli ngn wedding kawan baik aku, geng kanak2 ribena, Cik Suhada Suhaimy a.k.a Cik Singa aku pd 11hb Mac 2012...

9) Bulan 3 ni jugak ade tunang mmber aku yg aku xbape nak brani mention name die..kang pecah rahsia mau die jerit 'CENGKERIKKKKKKKKK' kat aku...majlisnye jatuh pada tarikh birthday aku...Oit, aku nk adiah birthday bole? hahaha

10) Bulan 4, start ngn majlis tunang akk kesayangan aku yg sorg tu...kak ****...name dirahsiakan buat sementara waktu sampai dapat keizinan dr tuan pnye bdan...tahniah kak **** & abg ****...hehe

11) wedding fizri & kak dayah kat umah fizri pulak, bulan 4 jugak...

12) Aku xingat ade lagi x majlis lain lepas tu..tp yg penting, 2hb Jun 2012, wedding cousin aku yg melangkah bendul ABANG die..Mushi dan pasangan die Najib...wedding yg kompem aku2 skali bz...hahaha

13) Wedding nuarka yg di mention kat No 1 tu...bulan 6 & 7...

14) Wedding mak sedara aku, cik Nazurah dan pasangan, Farhan...dgr2 kate da awalkan dari bulan 9 ke bulan 7...tahniah jugak korg berdua...

15) wedding adib dan nafisah pulak pas raya puasa...mybe raya ke 7...

16) Aku da x ingat da majlis2 lepas tu...yg termiss tu, sory ye..tp pape pon, tahniah buat semua...semoga ikatan yg dibina dan akan dibina berkekalan hingga ke akhir hayat...=)

tp kan, setiap kali pegi majlis2 macam ni, org2 bujang trang tang tang macam aku ni, kompem tak boleh lari dari soalan killer lagi sensitip tahap everest...

'Bile awk punye majlis pulak?'

'Da ade calon belum awak ni?'

'Ade org tanye pasal awak td.'

'Awak xrase nak naik pelamin mcm diorg ke?'

naseb la aku ni leh buat dono ngn muke selamba je lau org da start keluarkan ayat2 gitu...tipu la kan lau kate xde rase nk kawen...tp Jodoh, pertemuan tu semua kan di aturkan ALLAH...tunggu dan lihat jela ye...InsyaAllah...ade jodoh nanti ade la...doakan jela ye..

pic : dicilok dari fb encik ashik, fizri dan puan yati.. yg xde pic tu tunggu majlis korg selesai nt la ye...

7 comments:

Aini Ahmad said...

sya, maljis aku ko msk senarai x?

shakira..=) said...

ko x gtau, cane nk masuk senarai kn..

Aini Ahmad said...

Tu la, masa time aku trun KL, x nak jmpa! x bleh story mory!! haaaa..joking je! :P

shakira..=) said...

kalau ko ade kat kl sabtu mmg cantek la..tp ko turun ahad, aku balik umh sabtu pukul 4 lebih sebab ade kenduri kat umh aku pas maghrib tu..

Aini Ahmad said...

sya, no 10 tu aku tau sape! haaa.yg no9 tu sape ek? mcm bdk UTM gak kan? sbb nti dia panggil cengkerik!!! haaaaaaa...x pe la, nti sue kawin kita jmpa..x de pe pun pasal hidup aku:(

Mardhia Yusof said...

jangan lupa jemput aku kenduri nasi minyak ko tau!
hehe..;)

shakira..=) said...

mar : insyaAllah...tp xtau la bile tu kn..hahaha

aini : no 9 tu kena tunggu tuan punye badan sendiri bg tau...hehehe